Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/havearkitektur.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Fra bar mark til gårdhave med udsigt - Haveplaner og rådgivning

Fra bar mark til gårdhave med udsigt

Første gang jeg så matriklen på Fyn, var der ikke engang sat skelpæle, men kunden ville have en haveplan hurtigst muligt, så de kunne anlægge haven med det samme og vinde et år ekstra i udeområdet.
Grunden lå ud til åbne vidder med en dejlig udsigt, så opgaven var at lave en nem have uden græsplæne, hvor udsigten til de åbne vidder blev bevaret.
Her er resultatet fra år et.

Gårdhaven er opdelt i rum, hvor der er leget med belægning i forskellige farver. De mørkere sten giver den som “gulvtæppe” i loungeområdet.
Spiseområdet har også en mørkere belægning, og der er god plads til at udvide bordet, når der kommer gæster.
Et lille hjørne til liggestolen, og når græsserne vokser helt op, er der mere privatliv og læ.
Terrasseområdet har en gang ud mod hækken, der holdes lav, så man stadig kan se ud over markerne, men som dog giver lidt afskærmning ud mod den lille sti, der er langs skel. Flisegangen gør hække og bede nemmere at holde.
Et af de små bede, hvor der allerede første år er godt gang i planterne.
Et lidt tættere kig på et af staudebedene. Allerede her første år lukker stauderne næsten sammen og udkonkurrerer ukrudtet. Ideen er, at plante så tæt, at selvom der er meget belægning, så fremstår bedene frodige og overdådige.
Et kig ned langs siden af huset. Læg mærke til de smarte detaljer omkring dækslerne. Her gøres der en dyd ud af nødvendigheden. Bunddækkeplanterme er allerede godt i gang og laver en blød overgang til hækken.