Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/havearkitektur.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Hjælp insekterne - Haveplaner og rådgivning

Hjælp insekterne

Din have kan godt se velplejet ud og samtidigt give insekterne mad og husly

Mængden af insekter i Europa er gået 75% tilbage de sidste 26 år, det viser et tysk studie. Det er jo alarmerende.

Vi haveejere kan hjælpe insekterne ved at sørge for både mad og yngelsteder i vores haver – uden at haven behøver at se uplejet ud. Men det gøres ikke med, at vi kun spreder en omgang blomsterblanding ud i et bed, det giver højst insekterne en noget mad. Hvis du fx vil hjælpe sommerfuglene, så skal deres larver også have mad, og de er ofte specialiseret til en enkelt eller få planter.

Her er det, at mange haveejere begynder at trække lidt i land, da en del sommerfuglelarver lever på “kedelige” planter som brændenælder og tidsler eller foretrækker at spise dine kål i køkkenhaven..
Men – i et hjørne af dine have, kan man fint etablere et spisekammer til insektlarverne med et par krukker med lidt ekstra kål og lidt tidsler bagved en dekorativ brændestak. I det hele taget er brænde- og stenstakke og kvasbunker bedre reder og vinterhi end dyrt købte insekthoteller.

Ellers gælder det om at have mange forskellige, blomstrende planter i sin have, og sjovt nok falder det sammen med at din have bliver interessant og smuk at se på. Det er en win-win.

Bygger du et nyt hus? Det kan blive certificeret i bæredygtigt byggeri – og her er udeområderne en del af certificeringen.

Læs mere om at hjælpe insekterne hos Dyrenes Beskyttelse eller hos Danmarks Naturfredningsforening.

Giv insekterne en hjælpende hånd i din have.
Insekterne har brug for at vi haveejere i højere grad tænker på at sørge for mad til både insekter og larver samt husly.

Haveplan – læs mere her.
Haveskitse  – læs mere her.
Haverådgivning – læs mere her.

Bliv medlem af Haveselskabet